Kytäjän Martat Ry

Astiavuokrausten varauksia hoitaa Merja Taipale yhdessä Maapirtin varausten kanssa. Tiedustelut astiavuokrauksesta ja tarjoiluavusta juhliin Marttojen puhelimen ja sähköpostin kautta.

Tapaamisista ilmoitukset ovat kokoontumista edeltävinä tiistaina ja lauantaina Aamupostin Yhdistykset – palstalla.

Kokoontumiset

Kytäjän Martat kokoontuvat talvikaudella kahden viikon välein tiistai- iltaisin joko Kytäjän kirkon sivusalissa tai jonkun martan kotona. Kesällä pidetään tauko.

Toiminnan sisältöä

Kokoontumiseen tehdään ohjelma tammikuun alussa kevätkaudeksi ja elokuussa syyskaudeksi. Ohjelmaan sisältyy ruokakursseja, yritysvierailuita, teatteria, konsertteja, ulkoilua ja kädentaitoja. Opintokerhoissa suoritetaan taitoavaimia, yksi, kaksi tai kolme avainta.

Liittyminen jäseneksi ja varainhankinta

Jäsenmaksun määrittää ja kerää Marttaliitto, joka on valtakunnallinen kattojärjestö. Maksuun sisältyy Martat – lehti. Marttaliitto tilittää yhdistykselle 5 euroa per jäsen. Jäseneksi liitytään täyttämällä lomake netissä, osoite www.martat.fi

Martta-illoissa kerätään kahviraha, 2 euroa.
Lisäksi toimintaa rahoitetaan talkootyöllä ja astiavuokrauksella. Järjestetään myyjäisiä ja tehdään pitopalvelua mahdollisuuksien mukaan. Martoilla on asiasto noin 120 hengelle. Astiat säilytetään maapirtillä ja niitä voi vuokrata myös talon ulkopuolelle.

Järjestö

Toiminnan tarkoitus on jäsenistön virkistys ja elinikäinen oppiminen.
Martta-järjestö on valtakunnallinen. Kattojärjestö on Marttaliitto ja se ja- kautuu alueellisesti 16 piiriliittoon. Marttatoiminta on lähtenyt alkuun ajatuksesta tarjota ”Sivistystä kodeille”. Järjestö on perustettu 1899 ja nimi Marttaliitto on tullut käyttöön vuonna 1905. Kytäjän Martat kuuluvat Uudenmaan marttoihin.Kytäjän Martat on perustettu 1937, noin 2 vuotta ennen sotia. Vuonna 2017 vietetään 80-vuotis juhlavuotta.

Hallinto

Yleiskokouksia on vuodessa kaksi. Syyskokouksessa käsitellään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja tehdään henkilövalinnat sekä toimintabudjetti. Kevätkokous on tilikokous, jossa käsitellään edellisen vuoden tilit ja käydään läpi edellisen vuoden toiminta. Hallituksessa on kahdeksan jäsentä ja puheenjohtaja. Hallitus kokoontuu neljä kertaa vuodessa tarkentamaan ja panemaan toimeen yleiskokouksen päätökset.

Järjestön tunnukset

Martoilla on oma järjestöasu ja järjestömerkki. Aluksi asuna oli mekko, esiliina ja hartiahuivi. Vuosien varrella asu on muuttunut ja nyt on käytössä marttapaita ja esiliina. Esiliinojen kuosi on muuttunut raidallisesta vyötäröesiliinasta tummansiniseen reiluun koko essuun.

Vuosimerkkejä jaetaan 40, 50 ja 60 vuotismerkkejä. Ansioituneille martoille voidaan myöntää pronnsinen, hopeinen tai kultainen ansiomerkki. Lisäksi on uutena saatavilla erikoismerkki omassa yhdistyksessä erittäin paljon mukana olleille jäsenille.

Yhteystiedot

Paula Raita
puheenjohtaja
040 825 9695

Aino Löytty
Rahastonhoitaja
040 508 4997

Tarja Autiosalo
sihteeri

kytajanmartat@gmail.com
040 175 7779

Kytäjän Marttojen
historia 1935-2015 kirja

Marttojen historian lisäksi kirja kertoo Kytäjän historiaa.

Myynnissä 10 euron kappalehintaan